Vacature

Customer care medewerker

Wat bieden we jou?

Werken op de Customer care afdeling van een toonaangevende, ambitieuze en snel groeiende organisatie actief in internetmarketing in Amsterdam? Kortgeleden is de organisatie verhuisd van Vianen naar Amsterdam met ongeveer 30 medewerkers, waar zij momenteel gevestigd zijn in een prachtig groot en modern verzamelpand.

De organisatie is jong en dynamisch en gespecialisteerd in internetmarketing en zij zijn internationaal actief. Een organisatie met een enthousiasmerende gedreven organanisacultuur en waarbij de woorden toegankelijk en open de communicatie typeren. Voor de Customer care afdeling zoeken wij een ervaren Customer care medewerker die gaat voor niets minder dan optimale klanttevredenheid.

Wat ga je doen? Nieuwe contracten, klantgegevens en mutaties verwerken in Salesforce en alle mogelijke inkomende vragen van autobedrijven, particulieren en collega accountmanagers via telefoon, email, chat en app beantwoorden; dat klinkt jou als muziek in de oren. En dat is nog niet alles, in deze servicegerichte functie help jij ook de klant verder met onder andere het plaatsen en beheren van advertenties op de websites, signaleer jij en vraag jij naar eventuele knelpunten, tevens onderneem jij actie en bewaak jij de voortgang. Kortom, jij zorgt met jouw nauwkeurigheid voor niets minder dan tevreden en blije klanten.Waarom zie jij dit helemaal zitten?- jij bent op zoek naar een uitdagende baan bij een dynamische internationaal georiënteerde organisatie;- van gedreven collega’s krijg jij energie;- een positieve en open werksfeer is waarin jij goed gedijt;- en afhankelijk van opleidingsniveau en werkervaring ligt de salarisindicatie tussen de €2.300,- en €2.800,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.

Wat vragen we van jou?

Als geschikte kandidaat:

  • beschik jij over minimaal mbo werk- en denkniveau;
  • heb jij enige ervaring opgedaan in een administratieve en servicegerichte functie;
  • beschik jij over lef en doorzettingsvermogen;
  • weet jij hoe je mensen moet overtuigen;
  • ben jij fulltime beschikbaar en woonachtig in de omgeving van Amsterdam.

Sollicitatieprocedure:
Wij werken in opdracht van deze organisatie. Is deze functie nou echt iets voor jou? Druk dan op de sollicitatie-button om direct te solliciteren! Je kunt Milou Potappel bereiken op: 030-6301510 of via nieuwegein@trend.nl voor eventuele vragen. Na een eerste kennismaking op onze vestiging in Nieuwegein, volgt er een gesprek bij de organisatie.
Vacaturenummer: 1754601
Uren per week: 40.00
Werkervaring: Midcareer
Vakgebied: Administratief / Secretarieel
Standplaats: Amsterdam
Contactpersoon: Mevrouw M. Potappel (Milou)
Telefoon: 030-6301510
E-mail: nieuwegein@trend.nl
Interesse?
of stel een vraag over deze functie
Contactpersoon: Mevrouw M. Potappel (Milou)
Telefoon: 030-6301510
E-mail: nieuwegein@trend.nl
Deel deze vacature
Customer care medewerker

Solliciteren