Vacature

Backoffice medewerker

Wat bieden we jou?

Een uitdagende baan als backoffice medewerker bij een internationale organisatie (vaste baan, fulltime, regio Amersfoort)

In deze afwisselende baan krijg jij de kans om in kennis te maken met een internationale organisatie. De afdeling waar jij komt te werken voert bouwkundige metingen uit en jij bent daarin verantwoordelijk voor het gehele administratieve proces. De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het beantwoorden van de telefoon, beheren van de mailbox en het verwerken van offertes. Verder bereid jij de facturatie voor, onderhoud je contact met klanten en verzorg je overige administratieve werkzaamheden.

Wat vragen we van jou?

  • MBO+/HBO werk- en denkniveau;
  • Relevante (administratieve) werkervaring;
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in w/g;
  • Computervaardig en goed kunnen werken met Word en Excel.

De maximale salarisindicatie bedraagt € 2.400,- bruto per maand o.b.v. een 40-urige werkweek afhankelijk van leeftijd er ervaring. Voor deze functie is een 32 urige werkweek ook bespreekbaar.

SOLLICITATIEPROCEDURE
Klinkt dit als jouw nieuwe uitdaging? Reageer dan nu via de sollicitatiebutton of stuur jouw CV met korte motivatie naar zeist@trend.nl t.a.v. Babette Mathyi. Voor vragen kun je bellen naar 030-6922222. Na een eerste kennismaking op onze vestiging in Zeist, volgt er een gesprek bij de organisatie.
Vacaturenummer: 1753505
Uren per week: 40.00
Werkervaring: Starter
Vakgebied: Sales
Standplaats: AMERSFOORT
Contactpersoon: Babette Mathyi
Telefoon: 030-6922222
E-mail: zeist@trend.nl
Interesse?
of stel een vraag over deze functie
Contactpersoon: Babette Mathyi
Telefoon: 030-6922222
E-mail: zeist@trend.nl
Deel deze vacature
Backoffice medewerker

Solliciteren