Vacature

Inspecteur Coordinator

Wat bieden we jou?

Altijd al willen werken bij een internationaal bedrijf waar geen dag het zelfde is en de planning binnen een paar minuten kan veranderen? Waar jij de schakel bent tussen verschillende afdelingen die ieder zijn specialisme heeft m.b.t. het inplannen van inspecteurs? Lees dan snel verder! (vaste baan, fulltime, regio Amersfoort)

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor de coördinatie en planning van de buitendienstmedewerkers. Je lost acute en ad hoc problemen op die zich voordoen in de planning. Dit kan op zowel nationaal als internationaal niveau. Alles draait om de planning bij de externe klanten en de inzet van de buitendienst welke op locaties inspecties uitvoeren. Jij onderhoudt het contact met de klanten en streeft naar een optimale inzet van inspecteurs. In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt voor de klant en de schakel tussen alle betrokken partijen. Verder stel je offertes op voor de klant, verwerk je rapportages en bereid je de facturatie voor.

Het betreft een vaste baan met een passend salaris van maximaal € 2.500,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van leeftijd en ervaring ontvang jij een aanbod.

Wat vragen we van jou?

  • MBO+/HBO werk- en denkniveau;
  • Administratieve werkervaring;
  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in w/g;
  • Computervaardig en goed kunnen werken met Word en Excel.

De organisatie zoekt een kandidaat die ervaring heeft met het uitvoeren van administratieve werkzaamheden. Ook ben jij in staat om meerdere processen tegelijkertijd in goede banen te leiden en ad hoc te reageren op onverwachte situaties. Jij kan snel schakelen en blust graag brandjes indien nodig. Je bent dan ook iemand die niet snel in paniek raakt bij een deadline en je ziet een probleem als een welkome uitdaging. Details zie jij niet over het hoofd en aan het einde van de dag check je altijd even of je niks belangrijks vergeten bent zodat je met een gerust gevoel de deur achter je dicht kan trekken.

SOLLICITATIEPROCEDURE
Klinkt dit als jouw nieuwe uitdaging? Reageer dan nu via de sollicitatiebutton of stuur jouw CV met korte motivatie naar zeist@trend.nl t.a.v. Tessa Beijert. Voor vragen kun je bellen naar 030-6922222. Na een eerste kennismaking op onze vestiging in Zeist, volgt er een gesprek bij de organisatie.
Vacaturenummer: 1740731
Uren per week: 40.00
Werkervaring: Starter
Vakgebied: Administratief / Secretarieel
Standplaats: AMERSFOORT
Contactpersoon: Tessa Beijert
Telefoon: 030-6922222
E-mail: zeist@trend.nl
Interesse?
of stel een vraag over deze functie
Contactpersoon: Tessa Beijert
Telefoon: 030-6922222
E-mail: zeist@trend.nl
Deel deze vacature
Inspecteur Coordinator

Solliciteren