Vacature

Verpleegkundig specialist Kind & Jeugd

Wat bieden we jou?

PsyMens is een kleinschalige GGZ-instelling met een medische specialistische erkenning die werkzaam is op het terrein van de generalistische basis zorg, maar met name de specialistische zorg. PsyMens heeft meerdere vestigingen in Midden-Nederland. Wij bieden een hooggekwalificeerd, gevarieerd en multidisciplinair behandelaanbod aan volwassenen, kinderen en jongeren die op verandering en verbetering gerichte zorg nodig hebben.
Psychodiagnostiek en psychotherapie beschouwen wij als een ambacht. Het leveren van hooggekwalificeerde zorg is een van onze belangrijkste uitgangspunten. Andere kernbegrippen en uitgangspunten zijn:

 • Alle behandelaren bij PsyMens zijn goed geschoold in hun vakgebied. Er werken onder meer GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundig specialisten en psychiaters bij ons.
 • Bij de opzet van de psychodiagnostiek en het aanbod van psychotherapeutische behandelingen wegen we steeds de meest recentelijke wetenschappelijk inzichten mee.
 • Wij bieden maatwerk door een gedifferentieerd zorgaanbod door hulpverleners uit verschillende therapierichtingen.
PsyMens schept zodanige voorwaarden dat haar professionals in alle rust de benodigde zorg aan kinderen en gezinnen kunnen verlenen. Onze kind en jeugd teams zijn hecht en streven er voortdurend naar om met elkaar de ‘best’ mogelijke zorg te verstrekken.

Over het team Kind en Jeugd
Ons team Kind en jeugd is gespecialiseerd in de psychodiagnostiek en behandelingen van kinderen en jeugdigen tot 23 jaar met ernstige psychische en/of (vermoeden) van psychiatrische problemen. Wij erkennen het belang van een multidimensionale en multidisciplinaire aanpak: Elk kind / gezin wordt door ons team bestaande uit gz-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, verpleegkundig specialisten en psychiaters onderzocht (multidisciplinair) en zowel bij de diagnostiek als behandeling betrekken we niet alleen het kind en de ouders, maar de hele context, inclusief school, het gezin en gezinsbegeleiding (multidimensionaal). We werken outreachend.

Evenals PsyMens maakt onze zusterorganisatie Comenius Adviesburo deel uit van de PsyMens Zorggroep. Comenius verzorgt - binnen de generalistische basiszorg - diagnostiek en behandeling voor kinderen en jongeren met leer-, gedrags- en emotionele problemen. Daarnaast is Comenius een erkende instelling voor diagnostiek en behandeling van Ernstige Enkelvoudige Dyslexie (EED).
PsyMens werkt nauw samen met buurtteams, huisartsen, praktijkondersteuners en kinderartsen en heeft met alle gemeenten in Midden Nederland contracten gesloten.

Wat vragen we van jou?

Over de functie

 • Je behandelt en begeleidt kinderen en jeugdigen met (soms ernstige) sociaal-emotionele problemen en/of ontwikkelings- en gedragsstoornissen. Ook de begeleiding van de ouders dan wel het gezinssysteem behoort tot jouw taken.
 • Je werkt nauw samen met de psychiaters K&J en de overige professionals werkzaam binnen het team. Dit kan zijn in de rol van medebehandelaar of als hoofdbehandelaar wanneer het zorg voor kinderen met chronische problematiek betreft (productgroep chronisch).
 • In hoedanigheid van hoofdbehandelaar doe je intakes bij kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen met chronische problematiek, indien nodig, ondersteund met psychodiagnostisch onderzoek.
 • In nauwe samenwerking met de psychiaters doe je medicamenteuze controles en de daarbij behorende onderzoeken.
 • Je staat open voor het geven van consultatie aan collega’s en huisartsen
 • Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het zorgaanbod.

Het profiel
 • Je hebt een voltooide opleiding tot GGZ Verpleegkundig Specialist art 14 Wet Big met specificatie K & J.
 • Je hebt affiniteit, kennis en ervaring met een brede K&J doelgroep, in ieder geval met autisme en ADHD.
 • Je staat open voor een training in kortdurende behandelingen o.a. op basis van E-health en het afnemen van ROM-metingen.
 • Je hebt affiniteit met ons zorgaanbod.
 • Je bent initiatiefrijk, innovatief en actief betrokken.

Ons aanbod
 • Prettige, stimulerende en kwalitatief hoogwaardige werkomgeving.
 • Collegiale sfeer..
 • Dienstverband voor 28-36 uur.
 • Arbeidsvoorwaarden conform cao -GGZ.
 • Salariëring op basis van FWG - 65.
 • Pensioenregeling conform cao - GGZ bij PGGM.

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en herken je jezelf in bovengeschetst profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Stuur je CV met motivatie naar: recruitment@psymens.nl
Kijk voor meer informatie op: www.psymens.nl
Vacaturenummer: 1730749
Uren per week: 28.00
Werkervaring: Midcareer
Vakgebied: Zorg / Welzijn
Standplaats: WOERDEN
Contactpersoon: Mevrouw W. van Esterik (Wilke)
Telefoon: 0348-422216
E-mail: woerden@trend.nl
Interesse?
of stel een vraag over deze functie
Contactpersoon: Mevrouw W. van Esterik (Wilke)
Telefoon: 0348-422216
E-mail: woerden@trend.nl
Deel deze vacature
Verpleegkundig specialist Kind & Jeugd

Solliciteren