Vacature

Customer service medewerker

Wat bieden we jou?

Voor een toonaangevende organisatie in omgeving Utrecht zijn we opzoek naar een customer service medewerker. De organisatie biedt oplossingen, diensten en producten voor verschillende vraagstukken in automatische identificatie. Ze verbinden dus producten met informatie!

In de functie van customer service medewerker maak je deel uit van het customer support team met twee andere collega’s. Het is een veelzijdige functie waarbij jij de verbindende factor bent voor klanten, leveranciers en de binnendienst.

Zo behandel je het eerstelijns telefooncontact met onder andere binnenkomende vragen. Deze vragen kunnen komen van leveranciers en/of klanten. Met je servicegerichte instelling weet jij deze in goede orde te behandelen of door te schakelen naar de juiste persoon. Daarnaast heb je ook diverse verantwoordelijk- en werkzaamheden op administratief vlak. Dit is het grootste onderdeel van je functie. Jij weet na het maken van de prijsafspraken door je collega’s op de binnendienst de administratieve vervolgacties van het ordertraject op te pakken. Hiervoor start je met het verwerken van de in het systeem. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het gehele proces na het verwerken van die orders. Je bewaakt onder andere of er genoeg voorraad bij de leverancier ligt om te voldoen aan de bestellingen voor de klant. Zie je dat er iets niet klopt bij een bestelling? Dan pak je de telefoon en neem je proactief contact op met de leverancier.
Als customer service medewerker ben je dus echt verantwoordelijk voor het proces van bestelling tot levering en fungeer je als schakel in de organisatie.

Wat vragen we van jou?

  • Je hebt een goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse woord en geschift
  • Beheers je ook de Franse taal, dan is dit een pré
  • Je hebt een goede kennis van Excel
  • Je staat stevig in je schoenen
  • Heb je ervaring met het systeem Oracle? dan is dit een pré

Herken jij jezelf in deze functie? Reageer dan meteen of stuur je cv naar demeern@trend.nl Contact opnemen kan natuurlijk ook door te bellen naar Trend De Meern 030-6665624
Vacaturenummer: 1723231
Uren per week: 24.00
Werkervaring: Midcareer
Vakgebied: Administratief / Secretarieel
Standplaats: HARMELEN
Contactpersoon: Mevrouw J. Jansen (Janneke)
Telefoon: 030-6665624
E-mail: demeern@trend.nl
Interesse?
of stel een vraag over deze functie
Contactpersoon: Mevrouw J. Jansen (Janneke)
Telefoon: 030-6665624
E-mail: demeern@trend.nl
Deel deze vacature
Customer service medewerker

Solliciteren