Nieuws

Van zelfstandig ondernemer naar dé baan in een heel andere richting: Esther deed het, via Trend People

Van zelfstandig ondernemer naar dé baan in een heel andere richting: Esther deed het, via Trend People

Toen je de keuze had gemaakt om te gaan solliciteren, wat waren voor jou de belangrijkste uitgangspunten voor een nieuwe baan?
De interactie met mensen. Ik heb mijn hele leven met mensen gewerkt en dat wilde ik graag blijven doen. Een kantoorbaan waarbij ik continu naar mijn computerscherm zou moeten staren zag ik niet zitten en daarom zocht ik naar een baan waarin het contact met mensen centraal stond. Of dat nu face to face zou zijn of telefonisch dat maakte mij niet uit. 

Naar wat voor soort functies ging je op zoek?
In eerst instantie naar functies als receptioniste of baliemedewerker. Ik zocht niet in een specifieke branche. Toen heb ik eerst goed de tijd genomen om na te denken over wat ik wilde en daarna ben ik met een jobcoach in gesprek gegaan om uit te zoeken waar ik me op wilde focussen en ook om te voorkomen dat ik in een verkeerde richting zou gaan zoeken.
Na meerdere testen en onderzoeken kwam duidelijk naar voren dat een functie waarin ik 1 op 1 contact zou hebben met mensen goed bij mij zou passen.

“Na 23 jaar eigen ondernemer bleek mijn CV niet goed aan te sluiten bij de wensen van veel bedrijven. Trend People wist de juiste deuren te openen en gaf dé juiste draai aan mijn carrière switch!”  

Hoe ben je bij Trend People terechtgekomen?
Ik heb in die periode veel open sollicitaties verstuurd via vacaturesites. Helaas werd ik keer op keer afgewezen vanwege de 23 jaar ervaring die ik als zelfstandige heb opgebouwd. Ik heb geen cv op kunnen bouwen zoals iemand die bij een organisaties in dienst is geweest. En dat is vaak wel een wens van bedrijven. Daarom ben ik via bemiddelingsbureaus gaan zoeken in de hoop er op die manier wel tussen te komen. Toen ik deze vacature zag heb ik daar gericht op gesolliciteerd en zodoende ben ik bij Trend People terecht gekomen.

Wat doe je momenteel precies?
Momenteel werk ik bij Intratuin op de afdeling Klantenservice. Ik heb voornamelijk met web-klanten te maken die bepaalde producten willen bestellen. Ik kijk daarbij naar de voorraad maar bijvoorbeeld ook naar wat er mis is gegaan als een levering niet juist is. In principe bemiddel ik tussen klanten en de winkel. Wat het voor mij zo leuk maakt is dat ik nooit weet wat de dag gaat brengen.

Hoe bevalt het werken bij Intratuin?
Heel goed. Ik vond het ontzettend leuk om te ontdekken dat er een hoofdkantoor is en dat alle winkels franchisers zijn. Ik vind het leuk om alle afdelingen leren kennen. De sfeer is er heel gemoedelijk en warm en je wordt heel vrij gelaten in hoe jij het beste je werk kunt doen. De collega’s zijn open en geen enkele vraag is te veel. Het is een mooi bedrijf om voor te werken. 

Wat is voor jou belangrijk in de samenwerking met een bemiddelingsbureau?
Duidelijkheid vind ik heel prettig. Open communicatie en toegankelijkheid zijn daarbij ook belangrijk voor mij. 

Hoe ervaar je de samenwerking met Trend People?
Prettig en flexibel. Het voorstellen is heel goed gegaan. Zolang het goed is van beide kanten, is er weinig interactie nodig en dat vind ik ook prima. Veel zaken waren nieuw voor mij, zoals het verwerken van gewerkte uren, maar daar wordt heel duidelijk over gecommuniceerd.

Je hebt 23 jaar je eigen onderneming gehad, hoe was de stap voor jou om voor een werkgever te gaan werken?
Dat was even aftasten. Als ik nu om 17:00 uur naar huis ga dan ben ik ook echt klaar en dat vind ik fijn. Voorheen had ik na sluitingstijd nog mijn inkoop, facturatie, ziekmeldingen etc. 
Soms signaleer ik nu dingen tijdens overleggen of op de werkvloer die herkenbaar zijn of waarvan ik denk dat zou anders kunnen. Dan blijkt er echt ruimte te zijn om mijn eigen ideeën in te brengen. En wat ik heel prettig vind aan Intratuin is dat ze je vanaf dag 1 als een volwaardige werknemer zien. Je wordt overal bij betrokken en luisteren naar wat je zegt.

Wat zie je graag terug bij een werkgever?
Dat iedereen voor elkaar klaarstaat maar ook gelijkwaardigheid vind ik ontzettend belangrijk.

Wat zou je anderen willen adviseren op het moment dat iemand een compleet andere richting op wil in zijn/haar werk?
Ga in gesprek met een onafhankelijk persoon om te kijken naar wat je zelf leuk vindt en of dat aansluit bij jouw kwaliteiten. Het is belangrijk om te onderzoeken waar jouw krachten liggen, anders blijf je tegen hetzelfde aanlopen. Ik moet nog 22 jaar werken (als het aan Rutte ligt 😉) dus dan moet je het ook wel echt naar je zin hebben vind ik.
Ik heb elke dag weer zin om naar mijn werk te gaan. Het is een investering geweest met een positieve uitkomst!