Nieuws

Het succes verhaal van Elaine

Het succes verhaal van Elaine

Dat je ook zónder precies de juiste kwalificaties bij Trend de juiste baan kunt vinden bewijst onze flexwerker Elaine. Zij stapte na, een aantal teleurstellingen op de Nederlandse arbeidsmarkt, onze vestiging in Amstelveen binnen en vertelt graag wat er daarna gebeurde...

“Dankzij Trend People kan ik nu weer het werk verrichten, waar ik blij van word” (Elaine)

Op een zonnige dag in september kwam ze, samen met haar man, binnenlopen; Elaine. Een Braziliaanse in hart en nieren. In gebrekkig Nederlands, afgewisseld met de nodige woorden Engels en met enige hulp van haar man, vroeg ze of wij haar aan een baan konden helpen. Een baan binnen het vakgebied waar haar hart ligt, namelijk de zorg. Met een open blik nam onze collega Sterre de tijd om onder het genot van een kop koffie te luisteren naar het bijzondere verhaal van Elaine.

Bij deze ambitieuze verpleegkundige werd er al vanaf jongs af aan ingeprent dat ze moest gaan studeren. Terwijl haar moeder meerdere banen had, om de opleiding van haar kinderen te kunnen betalen, wist Elaine al lang wat zij wilde; werken in de zorg. Ze studeerde aan de universiteit en werkte op diverse poliklinieken en de eerste hulp van het ziekenhuis. Om haar studie te kunnen bekostigen, werkte ze daarnaast op de administratie van de universiteit. Al snel viel Elaine op, zowel in het ziekenhuis als op de universiteit en kon ze zelfs kiezen waar ze haar loopbaan wilde voortzetten. Maar voor Elaine was er maar één baan; verpleegkundige. Met alles wat ze in zich had, werkte ze elke dag keihard. Ze deed niet alleen het noodzakelijke, maar besteedde ook aandacht aan net iets extra’s doen voor de patiënten.

Van Brazilie naar Nederland
Het leven van Elaine bestond in Brazilië met name uit studeren en werken. Al vanaf de start van haar carrière had zij een enorm verantwoordelijkheidsgevoel. Op de eerste hulp van het ziekenhuis zorgde zij er altijd voor dat alles in goede banen liep. De omstandigheden waren niet altijd optimaal, maar Elaine maakte er altijd het beste van. Soms werkte haar pittige karakter en haar weerstand tegen onrechtvaardigheid, tegen haar. In combinatie met problemen in de relationele sfeer, brak het Elaine op den duur op. Haar zus in Nederland overtuigde haar om naar Nederland te komen om op te laden. Na 5 jaar keihard werken, kwam ze hier tot rust. Maar terwijl iedereen haar probeerden te overtuigen om te blijven, was Elaine niet echt gelukkig in Nederland. Ze voelde zich nutteloos en ze miste Brazilië. Het tij keerde toen ze haar huidige man ontmoette en hij haar stimuleerde om haar vak hier in Nederland op te pakken.

Gemotiveerd als ze is, trok Elaine alles uit de kast, maar helaas kreeg ze regelmatig de deksel op haar neus. Haar Braziliaanse diploma werd niet zomaar erkend en overal waar ze solliciteerde werd ze afgewezen om haar matige Nederlandse taalbeheersing. Maar net voor ze moed dreigde te verliezen, stapte ze gelukkig binnen bij Trend. Onze senior intercedente Sterre nam contact op met een organisatie in de ouderenzorg en zij boden Elaine een kans om weer binnen haar vakgebied aan de slag te gaan. Met hulp van Trend behaalde ze haar tillift certificaat, waarna ze haar eerste dienst in de zorg mocht gaan werken. Ze werd met open armen ontvangen op een locatie in Vinkeveen en met haar harde werkersmentaliteit dwong ze meteen respect af.

Een baan én een opleiding via Trend!
Inmiddels ziet haar wereld er na 4,5 jaar in Nederland compleet anders uit. Bij deze organisatie is zij inmiddels welkom op 9 verschillende afdelingen, wordt ze enorm gerespecteerd en heeft ze via Trend ook haar certificaat medicatie delen behaald. Ook is haar Braziliaanse diploma inmiddels gewaardeerd op HBO Verpleegkundige niveau 5. Naast haar werkzaamheden via Trend, heeft ze nog een baan gevonden en is ze gestart met een opleiding tot verzorgende-IG. Elaine zelf ziet dit vooral als een springplank, zo vertelt ze. Want deze ambitieuze dame weet zeker, dat als haar Nederlands op niveau is, ze weer aan het werk kan in de functie waar ze optimaal gelukkig van wordt; verpleegkundige in een ziekenhuis. Trend heeft in elk geval alle vertrouwen in Elaine en we zijn ervan overtuigd dat haar dit gaat lukken!