Nieuws

Werkdruk of Werkgeluk. Waar kiest u voor?

Werkdruk of Werkgeluk. Waar kiest u voor?

Uit CBS-onderzoek blijkt dat negen op de tien volwassenen in Nederland zeggen gelukkig te zijn (Bron: CBS 20 maart 2018). Vooral een goede gezondheid en sociale relaties zijn sterk gerelateerd aan geluk. Daarnaast is het hebben van werk belangrijk. Iets meer dan 9 op de 10 mensen met betaald werk voelden zich gelukkig.
 

Hoe gelukkig zijn uw werknemers in hun werk?
Werkdruk blijkt van grote invloed te zijn op het werkgeluk. Volgens onderzoek (Bron: gelukkigwerken.nl, oktober 2018) blijkt dat bij een té hoge werkdruk (categorie ‘hoog en ik ondervind er hinder van’) maar ook bij een té lage werkdruk het werkgeluk drastisch daalt. Weet u wat er speelt op de werkvloer? En hoe zorgt u voor minder werkdruk? Hoe vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd zijn uw werknemers?

 

Als werkgever kunt u hier een belangrijke rol in spelen. Vitale medewerkers dragen bij aan een gezonde organisatie. Wie zich vitaler voelt, is minder snel gestrest en gaat vaker met plezier naar zijn werk. Daarnaast snijdt het mes zich aan twee kanten; aandacht voor de gezondheid van medewerkers levert al snel een verhoging van 5% in productiviteit op (bron: World Economic Forum). En het laat ook een daling van 15% zien van kort en lang verzuim (bron: MKB Service Desk).

 

Snel passend en vakkundig personeel vinden om de werkdruk bij uw medewerkers te verlagen? Trend People zorgt voor meer werkgeluk. Neem gerust contact met ons op.