Nieuws

Een foto zegt meer dan 1000 woorden.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden.

In onze cv-wijzer geven we je tips om een goed cv op te kunnen stellen. Veel mensen twijfelen of ze een foto op hun cv moeten plaatsen en als ze het doen, welke dan? In dit artikel gaan we daar verder op in.

 

Wel of geen foto op je cv?

Wij raden je aan om altijd een foto op je cv te plaatsen. Een cv met foto valt meer op. Daarnaast maakt een foto je cv persoonlijker. Je laat letterlijk zien wie je bent. Het ontbreken van een foto roept ook vaak vragen op bij recruiters.

Wat is een goede foto voor op je cv?

Je hebt besloten een foto op je cv te plaatsen, maar nu moet je nog bedenken welke. Hieronder volgen een aantal tips om jou zo goed mogelijk over te laten komen.

 1. Who are you?
  Door een foto op je cv te plaatsen, breng je je cv meer tot leven. Daarom is het belangrijk dat deze foto een goed beeld geeft van wie je bent. Kies daarom nooit voor een groepsfoto. De recruiter wil weten wie jij bent, niet wie je vrienden zijn.   
 2. Strike a pose
  Tenzij je de volgende Madonna of Doutze Kroes wil worden, adviseren we je om qua pose een natuurlijke, professionele houding aan te nemen. Ga rustig staan of zitten, laat je armen langs je lichaam of zet een hand in je zij. Maak geen aparte gebaren. Het is geen fashion foto. Trek geen gekke bekken. Ook een boos gezicht of duckface werkt averechts. Een neutrale blik of glimlach werkt over het algemeen het beste.   
 3. Face time
  Je kunt het beste gebruik maken van een portretfoto. Dat wil zeggen dat je gezicht er goed opstaat. Vanaf de borst is de beste positie. Wanneer je in de camera kijkt, maak je via je foto oogcontact met de recruiter. Zorg er dus ook voor dat je ogen goed zichtbaar zijn en draag geen zonnebril. Let wel op dat je foto niet oogt als een selfie.


   
 4. Dress to impress
  Op je foto staat meestal meer dan alleen je gezicht. Het is daarom belangrijk dat behalve je gezicht ook je kleding er verzorgd uitziet. We raden je daarom aan om je professioneel te kleden. Maar geen gebruik van vakantiefoto’s voor op je cv en zeker niet van strandfoto’s.
   
 5. Keep it real De foto moet een goed en professioneel beeld geven van jou. Maak daarom geen gebruik van (Snapchat) filters.   
 6. It’s a modern world
  Ook professionele foto’s, waarop je er professioneel uitziet, kunnen verkeerd uitpakken als ze ouderwets overkomen. Zorg ervoor dat je zelf scherp op de voorgrond staat en je achtergrond minder scherp is. Dan kan de achtergrond ook niet afleiden. Daarnaast is het uiteraard van belang dat je foto scherp en goed belicht is. Als de foto in een studio wordt gemaakt, kies dan voor een effen achtergrond. Dus niet zo’n ouderwets doek.   
 7. Says who?
  Mocht je nog twijfelen tussen twee of meer foto’s, maak dan gebruik van Photofeeler. Via dit platform kan je jouw foto’s door een groep onbekenden laten scoren. Zo weet je zeker hoe jouw foto overkomt.

  Veel succes en take that shot!

Wil je meer weten over hoe je een goed cv opstelt? Lees dan onze 11 belangrijkste tips of neem contact op met een van onze vestigingen.