Nieuws

10 kledingtips voor warme werkdagen

10 kledingtips voor warme werkdagen

Vandaag begint de zomer officieel! Het is de periode van vakanties en (hopelijk) zomerse temperaturen. Maar… wat doe je aan als het zo warm is, terwijl je er toch netjes uit wilt zien op je werk? Wat er precies kan zal per bedrijf verschillen, sommige bedrijven hanteren bijvoorbeeld een dresscode. Onderstaande tips gelden over het algemeen bij de meeste bedrijven:

1. One size doesn’t fit all
Voorkom te strakke kleding en kies tijdens warme dagen voor luchtige exemplaren. Een tent is ook niet noodzakelijk.

2. Keep it in your pants
Ondergoed mag zeker niet zichtbaar zijn. Het mag niet boven kleding uitsteken, maar ook niet onder kleding zichtbaar zijn.

3. Classic white
Een witte broek of witte blouse ziet er zomers uit, maar kan ook wel eens doorschijnen.
Zoals in tip 2 al wordt omschreven is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ondergoed niet te zien is. Geen zwart ondergoed onder je witte kleding aantrekken dus! 

4. Work up some sweat
Deodorant meenemen naar je werk is áltijd een goed idee!

5. Layer it
Neem bijvoorbeeld een luchtig vestje of jasje mee om te dragen. Zo zorg je ervoor dat je zelf kunt kiezen wanneer je deze draagt en zo zie je er tijdens een belangrijke afspraak toch netjes gekleed uit. Vooral handig als tip 4 niet werkt.

6. Show your true colors
Kijk uit voor het grijze t-shirteffect. Als je een beetje zweet, is dat met een grijs T-shirt al snel te zien. Laat die dus in de kast! Dit geldt overigens niet alleen voor grijs, maar ook bijvoorbeeld voor pastelkleuren. 

7. Breathe
Ga voor kleding met een dunne stof. Dunne stoffen houden minder warmte vast en laten meer lucht door. Kies daarom voor kleding van katoen, linnen of jersey. Blijf weg van polyester, nylon en zijde.

8. Not too casual
Laat je hawaii-blouse thuis en zorg ervoor dat je kleding niet te casual is. Dresscodes verschillen per bedrijf, maar over het algemeen kunnen slippers en een korte broek echt niet. Kies voor een nette pantalon, jurk of rok, met een leuke blouse erboven. 

9. Show some skin
Bij de meeste bedrijven is een korte broek of een korte rok/jurk (boven de knie) niet toegestaan. Ook een te blote halslijn, denk aan spaghetti- en strapless topjes, kun je beter voor het weekend bewaren. Natuurlijk is een nette top met korte mouwen/mouwloos wel een optie, let dan wel op verzorgde oksels.

10. Shoe issues
Open schoenen? Slippers zijn misschien niet zo’n goed idee, maar een nette open schoen moet kunnen. Zorg er dan wel voor dat je voeten er verzorgd uitzien. En voor de heren, er bestaan ook luchtige schoenen; let op het materiaal.

Enjoy the summer!