Nieuws

Trend People en het Coronavirus

Trend People en het Coronavirus

De huidige maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus raken ons allemaal. Voor ons betekent het dat we op dit moment niet altijd ‘dichtbij’ kunnen zijn. Niet even langs komen om de belangrijkste kernpunten van uw vacature te bespreken. En ook geen persoonlijk gesprek op kantoor met dé kandidaat waar u naar op zoek bent. Dat is even wennen, maar het maakt ons ook creatief en nieuwsgierig naar wat we allemaal wél voor elkaar kunnen krijgen.

Van zelfstandig ondernemer naar dé baan in een heel andere richting: Esther deed het, via Trend People

Flexwerker aan het woord: Esther

Van zelfstandig ondernemer naar dé baan in een heel andere richting. Dat dat heel succesvol kan zijn bewijst Esther Bergwerff (46). Zij runde 23 jaar lang met veel plezier haar eigen kapsalon. Toch kwam ze op een punt dat ze graag iets anders wilde. Ze verkocht haar salon en richtte zich op een carrière switch.

In september 2019 startte Esther via Trend People op het servicekantoor van Intratuin Nederland. Wat komt er allemaal kijken bij zo’n carrière switch? En hoe bevalt haar nieuwe werkomgeving? We gingen bij Esther langs om het te vragen.

Het succes verhaal van Marisca

Flexwerker aan het woord: Marisca

In 2019 ging Marisca van de Laan via Trend People aan de slag als kantinedame bij NedGraphics B.V. in Vianen.
Dagelijks verzorgt zij met veel plezier en enthousiasme de lunch in de bedrijfskantine. Wij gingen bij haar langs om haar in het zonnetje te zetten!

Het succes verhaal van Jermany

Flexwerker aan het woord: Jermany

Een goed gesprek met onze flexwerkers, daar maken wij tijd voor! 
Onlangs mochten Trend collega’s Lorenzo en Marjolein een kijkje  
nemen op de werkvloer bij Jermany Jones. Hij werkt sinds een half
jaar via Trend People bij Superflex. Daar zijn ze erg tevreden over
zijn inzet en er is al besloten om Jermany een contract aan te
bieden. Echt zo’n succesverhaal waar wij blij van worden én reden
om even bij Jermany langs te gaan en hem te vragen naar zijn
ervaringen. 

De ontvangst bij Superflex was bijzonder hartelijk. Een collega van
Jermany wees ons de weg waarna we door de onmiskenbare
glimlach van Jermany werden onthaald.

Het succes verhaal van Yacintha

Het succes verhaal van Yacintha

Yacintha werkt nu al enige weken in een tijdelijke functie als receptioniste bij het Grafisch Lyceum Utrecht. Zij is door Jill Snel (Senior Intercedente van Trend People Utrecht) benaderd voor deze vacature.

“Door het enthousiasme van Jill ben ik een kennismakingsgesprek aangegaan. Ze heeft me duidelijk verteld wie ze was en wat ze voor me kon betekenen” zegt Yacintha zelf.

Trend People wenst u een talentvolle zomer!

Trend People wenst u een talentvolle zomer!

Dat het werkleven in de maand juli en augustus in Nederland geheel stil komt te staan is onjuist. Een hardnekkige mythe waar we met zijn alle vanaf moeten. Volgens het CBS duurde een vakantie in de zomer van 2018 gemiddeld 8 dagen. In de piekweek wanneer alle drie de regio’s vakantie hebben, zijn ruim 3,7 miljoen Nederlanders op hun vakantieadres of onderweg.  

Werven in de sector Logistiek en Techniek blijft een (Tran)sport!

Werven in de sector Logistiek en Techniek blijft een (Tran)sport!

Het aantal vacatures dat jaarlijks ontstaat in de transport en logistiek sector is de laatste jaren sterk toegenomen. Volgens het UWV ontstonden er eind 2018 53.000 vacatures. Deze toename is deels het gevolg van de economische groei, maar heeft ook te maken met een sterke vergrijzing in deze sector. Het blijft lastig om in bepaalde beroepen vacatures te vervullen.

Werkdruk of Werkgeluk. Waar kiest u voor?

Werkdruk of Werkgeluk. Waar kiest u voor?

Uit CBS-onderzoek blijkt dat negen op de tien volwassenen in Nederland zeggen gelukkig te zijn (Bron: CBS 20 maart 2018). Vooral een goede gezondheid en sociale relaties zijn sterk gerelateerd aan geluk. Daarnaast is het hebben van werk belangrijk. Iets meer dan 9 op de 10 mensen met betaald werk voelden zich gelukkig. Hoe gelukkig zijn uw werknemers in hun werk?

‘Zorg’elijk op zoek naar toppers?

‘Zorg’elijk op zoek naar toppers?

De meeste banen in het eerste kwartaal van dit jaar kwamen er vooral bij in de zorg, 10.000 totaal volgens het CBS. Zorgelijk zou je zeggen. Niet helemaal als je weet dat met uitzendwerk jaarlijks ruim 1 miljoen banen in Nederland worden vervuld. Dat is ruim 11% van het totaal aantal banen.

We kunnen direct schakelen

We kunnen direct schakelen

Van oudsher bestaat er een samenwerking tussen Primair en Trend People. Karlijn Schouten, P&O, vertelt hoe die samenwerking in zijn werk gaat.