Nieuws

Past je huidige baan in deze tijd nog bij jou? Of gooi jij het roer om? Trend biedt je graag de helpende hand!

Past je huidige baan in deze tijd nog bij jou? Of gooi jij het roer om? Trend biedt je graag de helpende hand!

Leuke baan, alles voor elkaar en… toen kwam Corona. De economie kwam piepend tot stilstand met verstrekkende gevolgen. Helaas kunnen veel flexwerkers hier over meepraten. Een onzekere tijd brak aan en het ziet er naar uit dat dit nog wel even gaat duren. Ineens is alles anders en zit je wellicht vol vragen. Behoud ik mijn baan? En zo niet, kan ik in deze tijd wel een nieuwe baan vinden in de getroffen branche waar ik werkzaam was?

Behoefte aan bij- en/of herscholing van (flex)medewerkers? Trend biedt graag de helpende hand.

Behoefte aan bij- en/of herscholing van (flex)medewerkers? Trend biedt graag de helpende hand.

Goed lopende zaak, alles voor elkaar en… toen kwam Corona. De economie kwam piepend tot stilstand met verstrekkende gevolgen. Helaas kunnen veel ondernemers hier over meepraten.

Wat wellicht begon met ongeloof en stilstand werd (hopelijk) gevolgd door nieuwe creatieve ideeën, soms broodnodig om de trein weer te laten rijden. Maar zijn al deze ideeën uitvoerbaar met de capaciteiten van uw huidige team?

De systeembeheerders van Trend over hun werk in Coronatijd

De systeembeheerders van Trend over hun werk in Coronatijd

De voor iedereen onverwachte komst van het Coronavirus, heeft heel veel impact gehad. Er werd een beroep gedaan op ieders flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Dit geldt ook zeker voor Raymond van den Heuvel en Arjan de Graaf, systeembeheerders van Trend People. We vroegen hen hoe zij deze periode hebben ervaren hoe zij het mogelijk maakten dat alle Trend medewerkers konden doorwerken in deze hectische tijd.

Vakantiekrachten staan te trappelen!

Vakantiekrachten staan te trappelen!

Het begin van de astronomische zomer was dit jaar meteen voelbaar! Een paar dagen van zinderende hitte volgden; met alle uitdagingen die dit gedurende een werkweek met zich meebrengt. Tegelijk met dit zomerse weer hebben ook de eerste vakantiekrachten zich weer gemeld bij Trend People. Echte aanpakkers die zich deze zomer graag nuttig willen maken. In plaats van alleen maar vakantie vieren, willen zij ook graag de handen uit de mouwen steken. Misschien wel binnen uw organisatie?

Flexwerker aan het woord: Sharita

Flexwerker aan het woord: Sharita

Veel mensen streven naar een vaste baan. Maar dat geldt zeker niet voor iedereen! Soms is de keuze voor een tijdelijke functie een heel bewuste. En hoe werkt dat in deze tijden van Corona? We vroegen het aan Sharita Baldew, flexwerker van onze vestiging in De Meern.

Flexwerker aan het woord: Ellen

Flexwerker aan het woord: Ellen

Wie Trend People een beetje kent weet het: voor ons gaat er niets boven écht contact met mensen. Persoonlijke betrokkenheid vormt een belangrijk onderdeel van onze werkwijze. Altijd leuk dus, als flexwerkers langere tijd via ons aan het werk zijn, want dan leer je elkaar steeds beter kennen. Ellen de Vries (55 jaar) is zo iemand. Zij werkt inmiddels al meer dan een jaar via Trend People en is dus een vertrouwd gezicht. Hoe zij dat ervaart, gingen we natuurlijk aan haar vragen!

Flexwerker aan het woord: Margit

Flexwerker aan het woord: Margit

Het zijn uitdagende tijden, waar we met oog voor elkaar, samen door heen komen.

Vanwege de corona crisis kon Margit Meijer (25) niet verder met haar coschappen. Ze besloot om niet stil te gaan zitten en ging aan het werk op de Huisartsenpost in Blaricum. Daar draagt ze haar steentje bij op de corona poli. De Trend vestiging Utrecht ging met haar in gesprek om te kijken hoe het momenteel met haat gaat in haar huidige functie.

Solliciteren in tijden van corona

Solliciteren in tijden van corona

Net toen jij had besloten om op zoek te gaan naar dé baan met toekomstperspectief, zag de wereld er ineens heel anders uit. Net klaar met je studie, een tijdelijke opdracht afgerond of gewoon weer helemaal beschikbaar voor de arbeidsmarkt…. En toen was daar corona. Waar je in het verleden door de bomen het bos niet zag op de diverse jobboards, is het aanbod van vacatures op dit moment een stuk magerder. Bovendien merk je dat uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek ineens niet meer vanzelfsprekend is. Maar als dan ineens die ene vacature voorbij komt, die uitdagende functie bij dat gave bedrijf, dan wil je er natuurlijk alles aan doen om uitgenodigd te worden aan de (virtuele) tafel voor een sollicitatiegesprek!
 

Werk in tijden van Corona: daar komen we samen uit!

Werk in tijden van Corona: daar komen we samen uit!

''De realiteit is dat het coronavirus onder ons is en voorlopig ook onder ons zal blijven".

Deze ietwat onheilspellende woorden sprak premier Mark Rutte tijdens zijn toespraak. Dat de impact daarvan op heel Nederland zó groot zou zijn, dat had niemand voorzien. Maar nu dit onze dagelijkse realiteit is, blijkt maar weer eens hoe snel Nederland kan schakelen. Medewerkers die dat kunnen werken massaal thuis en sectoren waarbinnen dit niet mogelijk is, worden zo veel mogelijk gefaciliteerd om de werkzaamheden door te laten gaan binnen de gestelde maatregelen. In beide gevallen dragen wij graag ons steentje bij!
 

Trend People en het Coronavirus

Trend People en het Coronavirus

De huidige maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus raken ons allemaal. Voor ons betekent het dat we op dit moment niet altijd ‘dichtbij’ kunnen zijn. Niet even langs komen om de belangrijkste kernpunten van uw vacature te bespreken. En ook geen persoonlijk gesprek op kantoor met dé kandidaat waar u naar op zoek bent. Dat is even wennen, maar het maakt ons ook creatief en nieuwsgierig naar wat we allemaal wél voor elkaar kunnen krijgen.