Flexwerker aan het woord: Sharita

Flexwerker aan het woord: Sharita

Even voorstellen
De reislustige Sharita Baldew heeft al veel van de wereld gezien, Mauritius, Suriname, Australië… maar Japan was haar mooiste reis. Daar vloog ze alleen naar toe en de ervaring om alleen door Tokio te lopen, voelde als een enorme overwinning voor haar. Sharita is een gezelligheidsmens en familie is erg belangrijk voor haar. Op dit moment in haar leven kiest zij heel bewust voor een tijdelijke baan. De flexibiliteit en afwisseling die haar dit bieden passen heel goed in haar leven.

Hoe ben je in contact gekomen met Trend People?
“Zo’n vijf jaar geleden heb ik al eens gesolliciteerd op een vacature die ik op de website van via Trend People had gezien. Ik mocht op gesprek, maar helaas kreeg ik die baan niet. De basis voor het prettige contact met Trend People is toen al wel gelegd.” Door die goede eerste indruk besloot Sharita begin dit jaar weer contact op te nemen met Trend People. Wat maakt dat Trend People voor jou goed werkt? Sharita: “Trend People is heel lokaal gericht. Ze kennen de omgeving goed en ze hebben veel vacatures in of in de buurt van mijn woonplaats. Dat vind ik prettig.” 

Trend People heeft je nu twee keer bemiddeld, hoe is dit zo gekomen?
Sharita: “Trend People legde mij begin dit jaar een vacature voor in Amersfoort. Ondanks de langere reisafstand, bleek dit wel degelijk een schot in de roos. Ik had direct een goede klik met de collega’s en ik voelde me enorm welkom. Maar helaas, Corona gooide roet in het eten… Op het hoofdkantoor moest gesneden worden in het personeelsbestand en mijn functie kwam te vervallen. Gelukkig had Trend People al snel iets anders voor me gevonden! Sinds drie weken werk ik nu bij Velux Nederland als medewerker data-entry. Gelukkig is de eerste indruk wederom erg positief. En ik ben vooral erg blij dat ik in deze tijd van Corona gewoon weer lekker aan de slag kan.”

Merk je bij Velux veel van de Coronamaatregelen?
Sharita: “Velux heeft enorm veel gedaan om een veilige werkomgeving te creëren. Er is éénrichtingsverkeer in het pand, er liggen mondkapjes en desinfectie materiaal op ieder bureau en er zijn schermen tussen werkplekken geplaatst. Het voelt prettig om in zo’n veilige omgeving te werken. De voorzorgsmaatregelen zie ik al niet eens meer;  het is al bijna gewoon om op deze nieuwe manier te werken.”

En tenslotte zijn we natuurlijk benieuwd hoe jij, als ervaringsdeskundige, de begeleiding van Trend People ervaart. Heb je nog tips?
Sharita: “Wat ik heel prettig vond, dat ik vóór mijn sollicitatiegesprek bij Velux nog even door jullie werd gebeld met aanvullende informatie en tips. Dit heeft mij echt geholpen om nog beter voorbereid het gesprek in te gaan. En ná het gesprek was het heel fijn dat ik meteen kon bellen om mijn enthousiasme te delen!