Flexwerker aan het woord: Ellen

Flexwerker aan het woord: Ellen

Wie Trend People een beetje kent weet het: voor ons gaat er niets boven écht contact met mensen. Persoonlijke betrokkenheid vormt een belangrijk onderdeel van onze werkwijze. Altijd leuk dus, als flexwerkers langere tijd via ons aan het werk zijn, want dan leer je elkaar steeds beter kennen. Ellen de Vries (55 jaar) is zo iemand. Zij werkt inmiddels al meer dan een jaar via Trend People en is dus een vertrouwd gezicht. Hoe zij dat ervaart, gingen we natuurlijk aan haar vragen!

Hoe ben je bij Trend People terecht gekomen?
“Na lange tijd binnen het bedrijf van mijn man te hebben gewerkt, wilde ik graag weer eens buiten de deur aan de slag. Nog niet heel actief op zoek liep ik vrijblijvend binnen bij Trend People in Zeist, eigenlijk alleen om wat navraag te doen over mijn mogelijkheden. Maar dat liep anders, de ontvangst was heel hartelijk en een week later had ik al een eerste sollicitatiegesprek!

Ik ging aan de slag bij een organisatie, maar al vrij snel bleek deze toch niet helemaal bij me te passen. Toen ik dit aangaf bij Babette (toenmalig vestigingsmanager van Trend People Zeist) toonde zij begrip en kwam meteen in actie. Samen gingen we op zoek naar een match die wél de juiste was. Zo kwamen we uit bij Lievegoed. Een gouden zet, want hier zit ik alweer een tijdje helemaal op mijn plek.”

Was het de eerste keer dat je op zoek ging via een bureau?
“Afgezien van een enkele keer voor een bijbaantje was dit inderdaad voor het eerst in mijn werkzame leven. Het is heel erg goed bevallen; ik beveel Trend inmiddels van harte aan bij iedereen in mijn omgeving die op zoek is naar een baan!”

Je werkt via ons bij Stichting Lievegoed, wat doe je daar precies?  
“Ik ben telefoniste/receptioniste. Onder mijn taken vallen het ontvangen van cliënten, het inplannen van afspraken voor behandelaren en wat administratieve taken. Lievegoed is een mooie organisatie waar ik het erg naar mijn zin heb. Ik kwam uit het bedrijfsleven, dus het is totaal anders dan ik gewend was. Maar door zowel behandelaren als cliënten voel ik me erg welkom!”

Je werkt inmiddels al meer dan een jaar via Trend People, hoe is dit afgelopen jaar bevallen?
“Heel goed. Trend People is een laagdrempelige organisatie waar je altijd terecht kunt. Vragen, problemen of onduidelijkheden worden serieus genomen en goed uitgelegd, onderbouwd en behandeld. Toen ik voor het eerst binnenstapte voelde de ontvangst zo warm en persoonlijk, dat ik gelijk het gevoel kreeg dat jullie me écht wilden helpen en keken naar iets wat bij mijn persoonlijkheid past. Ook nu, een jaar later, is dat contact niet veranderd, het was dus geen eerste indruk maar echt jullie manier van werken. Ik krijg nooit het gevoel dat ik jullie lastig val met mijn vragen, maar er wordt alle tijd genomen om ze te beantwoorden.

Je gaf aan dat je Trend inmiddels vaak aan anderen aanbeveelt (dank!). Kun je één dingen noemen dat je daarbij altijd noemt?
Trend is een hele attente organisatie. Aan je verjaardag wordt aandacht besteed en ook met feestdagen als Sinterklaas en Kerst worden de flexwerkers nooit vergeten. Ja, dat is écht het fijne aan Trend: de interesse die jullie tonen, is heel erg oprecht.