Voordelen van Flexwerkers

Voordelen van Flexwerkers

Als organisatie zijn er verschillende manieren om uw personeel uit te breiden. Zo kunt u zelf op zoek naar mensen en hun een contract aanbieden, maar u kunt ook de hulp van een arbeidsbemiddelingsbureau inroepen. Een arbeidsbemiddelingsbureau kan u helpen met het werven en selecteren van geschikt personeel. Dat kan zowel bij vaste als tijdelijke banen.


Waarom werken met flexwerkers?

Een belangrijk voordeel van werken met flexwerkers is dat u gebruik maakt van de expertise van het bureau waar u mee werkt. Trend People is gespecialiseerd in het maken van de juiste match tussen een bedrijf en kandidaat. Hierdoor weet u zeker dat uw medewerkers niet alleen geschikt zijn voor het werk, maar dat ze ook in uw team passen. Dit voordeel heeft u uiteraard ook wanneer u kiest voor werving & selectie via Trend People, dus waarom zou u dan toch voor flexwerkers kiezen?

Er zijn meerdere redenen om voor flexwerkers te kiezen: 

 1. Flexibele schil
  Veel bedrijven hebben te maken met pieken en dalen op het gebied van werkdruk. Voor dit soort bedrijven is het erg prettig als ze kunnen werken met een stabiele kern van personeelsleden en een ‘flexibele schil’. Dat wil zeggen dat u ten tijde van drukte extra mensen kunt inzetten, zonder dat u hun meteen een contract voor een bepaalde tijd hoeft aan te bieden. Daarnaast kunt u voor tijdelijke projecten de expertise inhuren die u nodig heeft en u betaalt alleen voor de daadwerkelijk gewerkte uren.
   
 2. Flexwerker staat bij ons op de loonlijst
  Indien de werkdruk over het algemeen gelijk blijft zijn er ook verschillende redenen om te kiezen voor flexwerkers. Wanneer u gebruik maakt van een flexwerker staat deze werknemer niet bij u, maar bij ons op de loonlijst. Dit is erg handig als u het maximum aantal mensen op uw loonlijst heeft bereikt. 
   
 3. Geen ziekterisico
  Omdat de flexwerker bij ons op de loonlijst staat, dragen wij het ziekterisico. Dat betekent dat wij die kosten op ons nemen. Daarnaast kunnen we ook voor vervanging zorgen als de flexwerker ziek wordt.
   
 4. Goedkoper
  Volgens de Algemene Bond voor Uitzendorganisaties (ABU) is het inhuren van een flexwerker gedurende de eerste 6 maanden goedkoper dan wanneer u een medewerker in dienst neemt. Dit heeft te maken met verschillende posten waar u geen kosten voor draagt, zoals het ziekterisico en pensioen opbouw. De pensioensopbouw begint bij flexwerkers namelijk pas na 26 werkweken. 
   
 5. Geen administratieve rompslomp
  Het werken met flexwerkers scheelt ook een hoop administratieve rompslomp. Trend People neemt dit allemaal voor u uit handen. Dat scheelt u een hoop gedoe en tijd en daarmee dus ook geld.
   
 6. Verlengde proeftijd
  U kunt ook kiezen voor een flexwerker als u gebruik wilt maken van een verlengde proeftijd. Een flexwerker mag namelijk 78 werkweken werken in fase A. Dat wil zeggen dat u binnen die 78 weken het contract op ieder moment kunt opzeggen. 
   
 7. Niet na 2 maar pas na 5 jaar een vast contract
  Na de 78 werkweken in fase A komt de flexwerker is fase B. In fase B zit u nog steeds niet helemaal vast aan de flexwerker. U kunt de flexwerker in deze fase namelijk in totaal 6 contracten voor bepaalde tijd aanbieden in een tijdsbestek van 4 jaar. Dus waar u normaal gesproken maximaal 3 contracten voor bepaalde tijd in 2 jaar mag aanbieden voordat iemand in vaste dienst moet, kunt u daar nu 5 jaar over doen. 

  Moet u dan zo lang wachten voordat u een flexwerker in vaste dienst kunt nemen?
  Nee, wanneer u erg tevreden bent over een flexwerker en hem of haar een vast contract wilt aanbieden dan kan dat. U neemt dan contact op met Trend People om de flexwerker van ons over te nemen.


Wat kan Trend People voor u betekenen?

Bij Trend People hebben we de expertise in huis om u te helpen aan het juiste personeel. We hebben een groot netwerk en weten hoe wij voor u de beste kandidaat kunnen vinden. Dit kan op basis van werving & selectie, detacheren of uitzenden. Op basis van uw wensen en behoeften adviseren we u over welke kandidaat bij u past, maar uiteraard ook over welke contractvorm het meest geschikt is voor uw opdracht en uw bedrijf. Wilt u meer weten over hoe Trend People u van dienst kan zijn? Neem dan contact op met een van onze vestigingen.