Bijbaan in de zorg

Bijbaan in de zorg

De meeste studenten hebben hetzelfde doel voor ogen. Ook jij wil aan het eind van je studie waarschijnlijk een mooi diploma op zak hebben om daarna op zoek te gaan naar je droombaan. Maar wat kun je tijdens je studie doen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten? Welke mogelijkheden heb je als je het ver wilt schoppen in de sector zorg? 

Een van de dingen die je kunt doen, is alvast beginnen met werken in jouw vakgebied. Veel studenten werken naast hun studie in de supermarkt of het cafétje om de hoek. Nog onbekend terrein is een bijbaantje in de sector waarin je studeert, terwijl dat juist veel  voordelen heeft. 

Voordelen bijbaan in de zorg

 1. Relevante werkervaring
  Naast de uren college die je volgt, kun je al snel je cv uitbreiden met relevante werkervaring. Je kunt bijvoorbeeld tijdens je mbo- of hbo-opleiding Verpleegkundige aan de slag gaan als helpende of verzorgende. Dit is erg belangrijk voor een voorspoedige toekomst. Je zult zien dat jouw latere werkgever hiervan gecharmeerd is. Tijdens je bijbaan doe je veel praktijkervaring op. Je brengt dat wat je tijdens je studie hebt geleerd aan theorieën en technieken nu ook in praktijk en je werkt tegelijk aan je communicatieve vaardigheden met patiënten en collega’s. 
   
 2. Netwerk
  Daarnaast heeft het een sociaal aspect; je bouwt aan je eigen contactenkring. Niet alleen de opgedane ervaring, maar ook de opgedane contacten zijn van groot belang als je na je studie jouw droombaan wilt vinden.
   
 3. Vrijheid en geld verdienen
  Een bijbaan in de zorg geeft je veel vrijheid. Denk bijvoorbeeld aan een bijbaan op oproepdienst. Wanneer je hiervoor kiest, werk je wanneer je wilt/kunt. Ligt jouw voorkeur in de middag of in de avond, liever doordeweeks of in het weekend? Je bepaalt zelf je diensten. 

Het vraagt enige ambitie om naast je studie in de zorg te werken, maar wij geloven erin dat iedereen die een studie in de zorg volgt die ambitie bezit. Dus wil jij graag geld verdienen, relevante werkervaring opdoen en leuke mensen leren kennen? Bekijk hier onze vacaturepagina en schrijf je in

Zit er (nog) geen passende vacature tussen? Neem dan contact op met een van onze vestigingen en kijk wat Trend People voor jou kan betekenen.