Hoe ga jij om met afwijzingen?

Hoe ga jij om met afwijzingen?

Een afwijzing is nooit leuk. Wanneer je wordt afgewezen voor een baan voelt het alsof je een blauwtje loopt. Al die moeite weer voor niks geweest, of toch niet? 

Wanneer je solliciteert op een vacature ben je vaak niet de enige. Het is dan ook van belang dat je in je cv en sollicitatiebrief goed aangeeft waarom jij voor die functie geschikt bent. Toch kan je zelfs met een goed cv en goede sollicitatiebrief worden afgewezen. Dat is nooit leuk, maar je sollicitatie is niet voor niets geweest. 

Wanneer je een afwijzing ontvangt, is er een moment voor reflectie. Want waarom hebben ze jou eigenlijk niet aangenomen? Heb je geen duidelijke reden gekregen, neem dan contact op met het bedrijf en vraag wat de motivatie was om voor een ander te gaan. Zo kom je erachter wat maakt dat dit bedrijf voor een ander heeft gekozen, en waar jij eventueel nog kan verbeteren.

Geven ze geen verbeterpunten aan, dan kan het zo zijn dat er simpelweg een betere klik was met een andere kandidaat. Soms is het ook een kwestie van pech. Ga in ieder geval nooit aan jezelf twijfelen. Als je weet wat je wilt en je zet je voor dat doel in, dan kom je er wel! 

Ben jij op zoek naar een baan die echt bij je past? Schrijf je dan nu in bij Trend People. Neem ook alvast een kijkje op onze vacaturepagina. Wellicht zit jouw baan er al tussen.