Feiten en fabels over arbeidsbemiddelingsbureaus

Feiten en fabels over arbeidsbemiddelingsbureaus

Trend People is een arbeidsbemiddelingsbureau in de breedste zin van het woord. We bemiddelen in arbeid. Dat betekent dat we werken als een werving en selectiebureau maar ook als uitzendbureau. Zowel in gesprekken met onze opdrachtgevers als in gesprekken met kandidaten merken we dat veel mensen nog steeds een verkeerd beeld hebben over onze dienstverlening. Om meer duidelijkheid te verschaffen, hebben we hier 8 feiten en fabels op een rijtje gezet.
 

1)    Ingeschreven staan bij een arbeidsbemiddelingsbureau of uitzendbureau kost geld.
Dit klopt niet. Je kunt je te allen tijde kosteloos inschrijven bij Trend People. Ook als we een passende baan voor je hebben gevonden en je daar aan het werk gaat, worden er voor jou geen kosten in rekening gebracht. Voor jou als kandidaat zijn onze diensten helemaal gratis. We verwachten alleen wel dat jij ook je beste beentje voor zet.
 

2)    Je inschrijven bij een arbeidsbemiddelingsbureau is alleen aantrekkelijk als je echt op zoek bent naar een nieuwe baan.
Dit is een logische gedachte. Maar wij kunnen je ook helpen als je al een baan hebt. Want wij kunnen zomaar een baan voor je vinden die beter bij je past dan je huidige baan. We bemiddelen natuurlijk alleen voor je als je het hier zelf ook mee eens bent.

Wist je dat het grootste gedeelte van de vacatures wordt ingevuld door kandidaten die van baan veranderen en dus al een baan hadden?
 

3)    Recruiters leggen jouw CV zonder toestemming voor aan hun relaties.
Bij Trend People zijn we er om jou te helpen aan een passende baan. Dat betekent dat we jouw CV zorgvuldig bekijken en behandelen. We gaan alleen op zoek naar functies die echt bij je passen en stellen je alleen voor nadat we hier samen met jou overeenstemming over hebben bereikt.
 

4)    Arbeidsbemiddelingsbureaus zien jou alleen als een inkomstenbron.
Als we voor jou een passende functie kunnen vinden dan verdienen we daaraan. Dat klopt. Maar we proberen je niet zo maar ergens te plaatsen. Trend People gaat op zoek naar een functie die echt bij je past. We geloven in een persoonlijke aanpak en doen daarom niets zonder jouw toestemming. Het moet niet alleen voor ons maar vooral voor jou goed voelen.
 

5)   Via een arbeidsbemiddelingsbureau vind je alleen tijdelijke banen.

We bemiddelen ook in tijdelijke banen. Maar 80% van onze bemiddelingen leiden direct of op termijn tot een vaste aanstelling.
 

6)    Arbeidsbemiddelingsbureaus helpen je alleen aan een gesprek.
Bij Trend People gaan we voor jou op zoek naar de best passendefunctie. Als we die hebben gevonden, bereiden we je vervolgens ook voor op het gesprek. Dat betekent dat we je vertellen met wie je in gesprek gaat, maar ook wat je kunt verwachten, hoe je je het beste kunt voorbereiden en hoe je je het beste kunt presenteren. Als je eenmaal aan het werk bent, houden we met enige regelmaat contact zodat je ook met vragen achteraf altijd bij ons terecht kunt.
 

7)    Wanneer je aan het werk gaat via een arbeidsbemiddelingsbureau verdien je minder.
Dit klopt niet. Bij Trend People werken we met de inlenersbeloning. Dat betekent dat je als uitzendkracht hetzelfde verdient als de vaste medewerkers. Dit geldt uiteraard ook als er sprake is van een werving en selectieprocedure.

 

8)    Via een arbeidsbemiddelingsbureau kom je sneller aan een nieuwe functie.
Dit klopt. Wij gaan voor jou op zoek naar een passende functie, dat is ons specialisme. Wij weten waar en hoe we voor je moeten zoeken. Daarnaast hebben we meer contacten die we kunnen aanspreken. En tot slot hebben we ook meerdere vacatures in ons systeem staan. De kans is groot dat daar een passende functie voor jou tussen zit.
 

Wil je dat Trend People ook voor jou op zoek gaat naar een passende fucntie? Schrijf je dan nu in!