Werken via Trend;
hoe werkt dat in de praktijk?

Om daar achter te komen gaan we regelmatig in gesprek met onze flexwerkers. Met hun goedkeuring delen we deze verhalen hier graag!
 

Jermany
 

  Een goed gesprek met onze flexwerkers, daar maken wij tijd voor!  
  Onlangs mochten Trend collega’s Lorenzo en Marjolein een kijkje  
  nemen op de werkvloer bij Jermany Jones. Hij werkt sinds een half
  jaar via Trend People bij Superflex. Daar zijn ze erg tevreden over
  zijn inzet en er is al besloten om Jermany een contract aan te
  bieden. Echt zo’n succesverhaal waar wij blij van worden én reden
  om even bij Jermany langs te gaan en hem te vragen naar zijn
  ervaringen. 

  De ontvangst bij Superflex was bijzonder hartelijk. Een collega van
  Jermany wees ons de weg waarna we door de onmiskenbare
  glimlach van Jermany werden onthaald.
 

Jermany is blij met deze baan en vol trots vertelt hij, dat hij inmiddels chef van de zaagafdeling is. “Wat ik fijn vind, is dat ik mij volledig kan afsluiten op de werkvloer en vol concentratie bezig kan zijn. De gezelligheid en leuke gesprekken met collega’s zijn heel belangrijk, maar ik wil te allen tijden eerst mijn werk af hebben. De sfeer is heel goed en op de werkvloer wordt heel prettig samengewerkt. Ik mag mijn eigen ding doen en ik ben natuurlijk super blij dat ik waarschijnlijk binnenkort een contract bij Superflex krijg!”  aldus Jermany.

Natuurlijk is er ook een leven naast Superflex, klust hij dan ook zo veel? Jermany: “nee, dan doe ik hele andere dingen! Ik deel met mijn zoon van 10 een passie voor voetbal. Hij moet 4x per week naar zijn training en hij doet het hartstikke goed. Ik ben er van overtuigd dat hij prof wordt” aldus deze trotse vader. En daarnaast gaat hij – zodra het kan- heel graag naar zijn familie in Suriname.

Natuurlijk willen we van Jermany weten hoe hij de dienstverlening van Trend heeft ervaren. En daarvoor heeft hij maar 1 woord: “geweldig. Geen andere woorden over te zeggen!” benadrukt hij. “Als ik iemand spreek die geen werk heeft, dan vertel ik hen over Trend People. Als er iets niet duidelijk is dan kun je altijd bellen en dan nemen de medewerkers van Trend People alle tijd voor je.”

Wat geeft dat een goed gevoel; zo veel lovende woorden. Maar bovenal wensen we Jermany vooral veel succes en werkplezier bij Superflex en hopen met hem, dat hij daar nog lang kan blijven.


***


Elaine

Dat je ook zónder precies de juiste kwalificaties bij Trend de juiste baan kunt vinden bewijst onze flexwerker Elaine. Zij stapte na, een aantal teleurstellingen op de Nederlandse arbeidsmarkt, onze vestiging in Amstelveen binnen en vertelt graag wat er daarna gebeurde...
 

“Dankzij Trend People kan ik nu weer het werk verrichten, waar ik blij van word” (Elaine)


Op een zonnige dag in september kwam ze, samen met haar man, binnenlopen; Elaine. Een Braziliaanse in hart en nieren. In gebrekkig Nederlands, afgewisseld met de nodige woorden Engels en met enige hulp van haar man, vroeg ze of wij haar aan een baan konden helpen. Een baan binnen het vakgebied waar haar hart ligt, namelijk de zorg. Met een open blik nam onze collega Sterre de tijd om onder het genot van een kop koffie te luisteren naar het bijzondere verhaal van Elaine.
 

Bij deze ambitieuze verpleegkundige werd er al vanaf jongs af aan ingeprent dat ze moest gaan studeren. Terwijl haar moeder meerdere banen had, om de opleiding van haar kinderen te kunnen betalen, wist Elaine al lang wat zij wilde; werken in de zorg. Ze studeerde aan de universiteit en werkte op diverse poliklinieken en de eerste hulp van het ziekenhuis. Om haar studie te kunnen bekostigen, werkte ze daarnaast op de administratie van de universiteit. Al snel viel Elaine op, zowel in het ziekenhuis als op de universiteit en kon ze zelfs kiezen waar ze haar loopbaan wilde voortzetten. Maar voor Elaine was er maar één baan; verpleegkundige. Met alles wat ze in zich had, werkte ze elke dag keihard. Ze deed niet alleen het noodzakelijke, maar besteedde ook aandacht aan net iets extra’s doen voor de patiënten.

Van Brazilie naar Nederland

Het leven van Elaine bestond in Brazilië met name uit studeren en werken. Al vanaf de start van haar carrière had zij een enorm verantwoordelijkheidsgevoel. Op de eerste hulp van het ziekenhuis zorgde zij er altijd voor dat alles in goede banen liep. De omstandigheden waren niet altijd optimaal, maar Elaine maakte er altijd het beste van. Soms werkte haar pittige karakter en haar weerstand tegen onrechtvaardigheid, tegen haar. In combinatie met problemen in de relationele sfeer, brak het Elaine op den duur op. Haar zus in Nederland overtuigde haar om naar Nederland te komen om op te laden. Na 5 jaar keihard werken, kwam ze hier tot rust. Maar terwijl iedereen haar probeerden te overtuigen om te blijven, was Elaine niet echt gelukkig in Nederland. Ze voelde zich nutteloos en ze miste Brazilië. Het tij keerde toen ze haar huidige man ontmoette en hij haar stimuleerde om haar vak hier in Nederland op te pakken.
 
Gemotiveerd als ze is, trok Elaine alles uit de kast, maar helaas kreeg ze regelmatig de deksel op haar neus. Haar Braziliaanse diploma werd niet zomaar erkend en overal waar ze solliciteerde werd ze afgewezen om haar matige Nederlandse taalbeheersing. Maar net voor ze moed dreigde te verliezen, stapte ze gelukkig binnen bij Trend. Onze senior intercedente Sterre nam contact op met een organisatie in de ouderenzorg en zij boden Elaine een kans om weer binnen haar vakgebied aan de slag te gaan. Met hulp van Trend behaalde ze haar tillift certificaat, waarna ze haar eerste dienst in de zorg mocht gaan werken. Ze werd met open armen ontvangen op een locatie in Vinkeveen en met haar harde werkersmentaliteit dwong ze meteen respect af.

 

Een baan én een opleiding via Trend!

Inmiddels ziet haar wereld er na 4,5 jaar in Nederland compleet anders uit. Bij deze organisatie is zij inmiddels welkom op 9 verschillende afdelingen, wordt ze enorm gerespecteerd en heeft ze via Trend ook haar certificaat medicatie delen behaald. Ook is haar Braziliaanse diploma inmiddels gewaardeerd op HBO Verpleegkundige niveau 5. Naast haar werkzaamheden via Trend, heeft ze nog een baan gevonden en is ze gestart met een opleiding tot verzorgende-IG. Elaine zelf ziet dit vooral als een springplank, zo vertelt ze. Want deze ambitieuze dame weet zeker, dat als haar Nederlands op niveau is, ze weer aan het werk kan in de functie waar ze optimaal gelukkig van wordt; verpleegkundige in een ziekenhuis. Trend heeft in elk geval alle vertrouwen in Elaine en we zijn ervan overtuigd dat haar dit gaat lukken!