Ezelen

Wat heb je nodig?

  • Antal spelers naar keuze
  • Een Trend kaartspel, evenveel setjes als spelers worden gebruikt. Een setje is bijvoorbeeld 4 Heren, 4 achten of vier Boeren.

Start van het spel
Alle kaarten worden verdeeld over de 4 spelers, waarna de spelers voor zichzelf beslissen welke kaarten ze gaan verzamelen, om uiteindelijk vier dezelfde kaarten te verzamelen.

Spelregels
Alle spelers pakken één kaart die ze niet nodig hebben, en schuiven deze naar de linker buurman of buurvrouw. Deze stap wordt herhaald tot iemand vier dezelfde kaarten heeft.

Wanneer iemand vier dezelfde kaarten heeft, moet dit met een gebaar duidelijk gemaakt worden. Dit kan zijn door de duim op de rand van de tafel te plaatsen, of door de hand op het midden van de tafel te slaan. Wanneer er met de hand op tafel geslagen wordt, kan er geen misverstand ontstaan wie er als laatst heeft gereageerd. Vervolgens sluiten de andere spelers aan, door precies hetzelfde te doen.

De winnaar
De speler die als laatste reageert, verliest de ronde en krijgt een letter. De letters zijn E, Z, E en L. Wie als eerst de ‘EZEL’ is, verliest het spel. Er kan er voor gekozen om van te voren een opdracht te verzinnen, die de ‘EZEL’ moet uitvoeren, bijvoorbeeld een rondje koffie halen voor de hele afdeling…?